sábado, 8 de abril de 2017

Rubiols


Aquesta recepta típica de Setmana Santa té moltes variants, jo n'he triat una d'un llibre de repostería balear:

Esta receta típica de Semana Santa tiene muchas variantes, yo he elegido una de un libro de repostería balear:

INGREDIENTS
Per a la massa:
-farina de repostería (aproximadament 1 kg)
-250 g de sucre
-250 g de greix
-tres rovells d'ou
-90 ml d'oli d'oliva
-90 ml d'aigua
-45 ml de vi dolç
-la ratlladura d'un llimó

Per al farcit:
-cabell d'àngel
-brosat amb sucre
-mermelada de maduixa

INGREDIENTES
Para la masa:
-harina de repostería (aproximadamente 1 kg)
-250 g de azúcar
-250 g de manteca
-tres yemas de huevo
-90 ml de aceite de oliva
-90 ml de agua
-45 ml de vino dulce
-la ralladura de un limón

Para el relleno:
-cabello de ángel
-requesón con azúcar
-mermelada de fresa

PREPARACIÓ
En un bol batem els rovells d'ou amb el sucre i el greix. Hi afegim l'aigua, l'oli, el vi dolç i la ratlladura de llimó. Mesclam molt bé. Anam afegint la farina poc a poc fins que quedi una pasta sòlida que no s'enganxi a les mans i es pugui donar forma amb un corró.

Amb un corró de cuina extenem la massa sobre el mármol o sobre un tros de paper antiadherent. Hi posam al centre i amb una cullera hi posam el farcit que més ens agradi. Pot tenir més d'una varietat. Dobleguem la pasta en forma de mitja lluna i ho tancam amb l'ajuda d'una tassa i un tallador de pasta, de manera que el farcit no surti.

Ho posam sobre paper antiadherent en una llauna per al forn i ho escalfam a 180ºC durant 15-20 minuts o fins que la pasta estigui daurada.

Quan estiguin freds, ho decoram amb sucre glas per sobre.

PREPARACIÓN
En un bol batimos las yemas de huevo con el azúcar y la manteca. Le añadimos el agua, el aceite, el vino dulce y la ralladura de limón. Mezclamos muy bien. Vamos añadiendo la harina poco a poco hasta que quede una pasta sólida que no se pegue a las manos y se pueda dar forma con un rodillo.

Con un rodillo de cocina extendemos la masa sobre el mármol o sobre un trozo de papel antiadherente. Ponemos en el centro y con una cuchara el relleno que más nos guste. Puede tener más de una variedad. Doblamos la pasta en forma de media luna y lo cerramos con la ayuda de una taza y un cortador de pasta, de manera que el relleno no salga.

Lo ponemos sobre papel antiadherente en una bandeja para el horno y lo calentamos a 180ºC durante 15-20 minutos o hasta que la pasta esté dorada.

Cuando estén fríos, lo decoramos con azúcar glas por encima.

OBSERVACIONS
A la pasta se li pot posar suc de taronja per donar-li sabor en lloc de llimó o el vi dolç.

També existeixen múltiples opcions per al farcit: crema pastissera, mermelada d'altres sabors o xocolata.

OBSERVACIONES
A la pasta se le puede poner zumo de naranja para darle sabor en lugar de limón o el vino dulce.

También existen múltiples opciones para el relleno: crema pastelera, mermelada de otros sabores o chocolate.

IDEAL PER MENJAR...
En aquesta época de l'any és un berenar que segur que agradarà.

IDEAL PARA COMER...
En esta época del año es una merienda que seguro que gustará.