jueves, 30 de marzo de 2017
Risotto de sobrassada. Risotto de sobrasada.
En un plat d'orígen italià ha resultat molt bona combinació posar-li el sabor d'un embotit tan típic d'aquí.
En un plato de origen italiano ha resultado muy buena combinación ponerle el sabor de un embutido tan típico de aquí.
INGREDIENTS
-200 g de ceba
-150 g de pastanaga
-180 g de sobrassada
-200 ml de vi blanc
-300 g d'arrós per a risotto
-1 l de brou de carn
-oli
-formatge en pols
-un grapat de nous
INGREDIENTES
-200 g de cebolla
-150 g de zanahoria
-180 g de sobrasada
-200 ml de vino blanco
-300 g de arroz para risotto
-1 l de caldo de carne
-aceite
-queso en polvo
-un puñado de nueces
PREPARACIÓ
En una cassola o una paella gran hi posam oli i sofregim un poc la ceba tallada a trocets petits i la pastanaga tallada a quadradets. Tallam la sobrassada a trocets i la posam a la cassola per que es fregeixi un poc. Hi afegim l'arrós i remenam. Hi aboquem el vi blanc i quan s'hagi evaporat l'alcohol hi anam afegint el brou ben calent poc a poc. Ho tenim bullint el temps que indiqui el paquet de l'arrós (aproximadament 18 minuts), o fins que estigui en el punt.
Amb l'arrós encara calent hi afegim el formatge en pols i les nous al gust.
PREPARACIÓN
En una cacerola o una sartén grande ponemos aceite y sofreímos un poco la cebolla cortada a trocitos pequeños y la zanahoria cortada a cuadraditos. Cortamos la sobrasada a trocitos y la ponemos en la cacerola para que se fría un poco. Le añadimos el arroz y removemos. Le vertemos el vino blanco y cuando se haya evaporado el alcohol vamos añadiendo el caldo bien caliente poco a poco. Lo tenemos hirviendo el tiempo que indique el paquete de arroz (aproximadamente 18 minutos), o hasta que esté en el punto.
Con el arroz aún caliente le añadimos el queso en polvo y las nueces al gusto.
OBSERVACIONS
La sobrassada és un embotit amb un sabor prou fort que no cal posar ni sal ni pebra a aquest risotto. Si vos agrada la sobrassada picant, la hi podeu fer servir.
OBSERVACIONES
La sobrasada es un embutido con un sabor lo suficientemente fuerte que no hace falta poner sal ni pimienta a este risotto. Si os gusta la sobrasada picante, la podéis usar.
IDEAL PER MENJAR...
Convé servir quan encara estigui calent. Com és un plat un poc fort, millor per dinar que per sopar.
IDEAL PARA COMER...
Conviene servir cuando aún esté caliente. Como es un plato un poco fuerte, mejor para comer que para cenar.
Recepta trobada a: Directo al Paladar