lunes, 20 de marzo de 2017
Paella valenciana
La paella és un dels plats que admet moltes variants, però a Valencia la fan d'una manera concreta i segons com no ho consideren aquest plat. Aquesta és la recepta original:
La paella es uno de los platos que admite muchas variantes, pero en Valencia la hacen de una manera concreta y según como no lo consideran este plato. Esta es la receta original:
INGREDIENTS
-750 g d'arrós "bomba"
-1/4 de conill a trossos
-1/2 pollastre a trossos
-200 g de mongeta verda plana
-200 g de garrofó
-oli, sal , pebre vermell
-tomàquet triturat
-safrà en pols
-unes branques de romaní
INGREDIENTES
-750 g de arroz "bomba"
-1/4 de conejo a trozos
-1/2 pollo a trozos
-200 g de judía verde plana
-200 g de "garrofó"
-aceite, sal, pimentón
-tomate triturado
-azafrán molido
-unas ramas de romero
PREPARACIÓ
En una paellera prou gran (pot ser per 6 persones) hi posam prou oli i hi sofregim el pollastre, el conill, les mongetes i el garrofó. Hi posam un poc de sal i de pebre vermell.Quan estigui daurat hi posam el tomàquet triturat. Quan estigui llest hi afegim l'aigua. Ha de ser el triple de volum que d'arrós, aproximadament.
Ho tenim bullint i quan hagi passat mitja hora hi posam el safrà, ho removem un poc i a continuación hi tiram l'arrós. Es pot posar en diagonal i després es distribueix per la paellera. Ho tenim cuinant entre 17-20 minuts. A meitat de la cocció hi posam branques de romaní al gust per retirar abans de servir. Miram si necessita més sal, si cal més aigua n'afefim més (convé tenir aigua calenta preparada). Ho apaguem quan vegem que l'arrós estigui fet.
PREPARACIÓN
En una paellera lo suficiente grande (puede ser para 6 personas) le ponemos suficiente aceite y le sofreímos el pollo, el conejo, las judías y el garrofó. Le ponemos un poco de sal y de pimentón. Cuando esté dorado le ponemos el tomate triturado. Cuando esté listo le añadimos el agua. Tiene que ser el triple de volumen que de arroz, aproximadamente.
Lo tenemos hirviendo y cuando haya pasado media hora le ponemos el azafrán, lo removemos un poco y a continuación echamos el arroz. Se puede poner en diagonal y después se distribuye por la paellera. Lo tenemos cociendo entre 17-20 minutos. A mitad de la cocción le ponemos las ramas de romero al gusto para retirar antes de servir. Miramos si necesita más sal, si hace falta más agua añadimos más (conviene tener agua caliente preparada). Lo apagamos cuando veamos que el arroz esté hecho.
OBSERVACIONS
Entre les variacions que admet la paella valenciana es afegir-li carxofa o caragols.
Si voleu que tingui un poc més de sabor, se li pot posar pastilles de brou de pollastre.
OBSERVACIONES
Entre las variaciones que admite la paella valenciana es añadirle alcachofa o caracoles.
Si queréis que tenga un poco más de sabor, se le puede poner pastillas de caldo de pollo.
IDEAL PER MENJAR...
Una vegada apagat el foc, es deixa reposar uns minuts tapant amb un drap, però no convé esperar molta estona més per menjar-lo.
IDEAL PARA COMER...
Una vez apagado el fuego, se deja reposar unos minutos tapando con un paño, pero no conviene esperar mucho rato más para comerlo.
Recepta trobada a: Directo al Paladar