martes, 6 de diciembre de 2016

Arròs amb crosta. Arroz con crosta.


Aquesta recepta em va cridar l'atenció perquè és un arròs que per damunt té una capa de truita, que li crea una crosta.

Esta receta me llamó la atención porque es un arroz que por encima tiene una capa de tortilla, que le crea una crosta.

INGREDIENTS
-400 g d'arròs
-1/2 conill a trossos
-2 xoriços frescs
-1 botifarra d'arròs
-8 ous
-1 tomàquet triturat
-1 litre de brou de verdures
-oli, sal i pebra
-1 sobre de safrà mòlt

INGREDIENTES
-400 g de arroz
-1/2 conejo a trozos
-2 chorizos frescos
-1 morcilla de arroz
-8 huevos
-1 tomate triturado
-1 litro de caldo de verduras
-aceite, sal y pimienta
-1 sobre de azafrán molido

PREPARACIÓ
Posam sal i pebra al conill. El dauram en una cassola i ho retiram.

Tallam a trossos el xoriço i la botifarra. Els fregim a la cassola. Ho retiram i ho guardam en un plat diferent del conill.

Posam un poc més d'oli a la cassola, incorporem el tomàquet i el cuinam un poc. Afegim el conill, el brou i el safrà. Ho cuinam durant 10-15 minuts. Passat aquest temps, hi incorporam l'arròs i el cuinam durant 15 minuts.

Si la cassola és apta per al forn la seguim utilitzant. Si no, passam l'arròs en un altre recipient que ho sigui. Incorporam el xoriço i la butifarra. Per sobre aboquem els ous batuts i ho tenim escalfant al forn a 200ºC durant 15 minuts o quan veiem que l'ou ha quallat.

PREPARACIÓN
Ponemos sal y pimienta al conejo. Lo doramos en una cacerola y lo retiramos.

Cortamos a trozos el chorizo y la morcilla. Los freímos en la cacerola. Lo retiramos y lo guardamos en un plato diferente del conejo.

Ponemos un poco más de aceite a la cacerola, incorporamos el tomate y lo cocinamos un poco. Añadimos el conejo, el caldo y el azafrán. Lo cocinamos durante 10-15 minutos. Pasado este tiempo, le incorporamos el arroz y lo cocinamos durante 15 minutos.

Si la cacerola es apta para el horno la seguimos utilizando. Si no, pasamos el arroz a otro recipiente que lo sea. Incorporamos el chorizo y la morcilla. Por encima vertemos los huevos batidos y lo tenemos calentando en el horno a 200ºC durante 15 minutos o cuando veamos que el huevo ha cuajado.

OBSERVACIONS
El conill, l'embutit i el brou es pot preparar amb temps. L'arròs convé preparar-lo mitja hora abans de servir-lo.

OBSERVACIONES
El conejo, el embutido y el caldo se puede preparar con tiempo. El arroz conviene preprarlo media hora antes de servirlo. 

IDEAL PER MENJAR...
És un plat molt calòric, per tant convé menjar-lo en hivern i de manera ocasional.

IDEAL PARA COMER...
Es un plato muy calórico, por tanto conviene comerlo en invierno y de manera ocasional.

Recepta trobada a: Karlos Arguiñano