lunes, 26 de diciembre de 2016

Sofrit pagès


Aquesta recepta típica es sol fer el dia de Nadal.

Esta receta típica se suele hacer el día de Navidad.

INGREDIENTS
-carn de pollastre i moltó (1 kg de cada)
-8 patates (o 12 patató)
-sobrasada i botifarró (4 trossos de cada)
-2 fulles de llorer
-2 caps d'all
-1 manat de julivert tallat a trossos
-1/2 pebrera vermella tallada a trossos
-1/2 kg de carxofes (opcional)
-1/2 kg de pebrassos (opcional)

INGREDIENTES
-carne de pollo y cordero (1 kg de cada)
-8 patatas (o 12 patató)
-sobrasada y butifarrón negro (4 trozos de cada)
-2 hojas de laurel
-2 cabezas de ajo
-1 manojo de perejil cortado a trozos
-1/2 pimiento rojo cortado a trozos
-1/2 kg de alcachofas (opcional)
-1/2 kg de níscalos (opcional)

PREPARACIÓ
Bullim la carn de moltó i el pollastre. Quan estiguin quasi bullits, es posen les patates a bullir. S'escorre el brou i es reserva per fer sopa.

En una paella apart es fregeixen la resta dels ingredients (carxofes, pebrassos, grans d'all, julivert, pebrera, i en darrer lloc la sobrasada i el botifarró). Ho escalfam amb un poc de brou i quan estigui cuit ho incorporem sobre la carn i les patates. Agitam l'olla per que es mescli bé.

PREPARACIÓN
Hervimos la carne de cordero y el pollo. Cuando estén casi hervidos, se ponen las patatas a hervir. Se escurre el caldo y se reserva para hacer sopa.

En una sartén aparte se fríen el resto de los ingredientes (alcachofas, pimiento, dientes de ajo, perejil, pimiento, y en último lugar la sobrasada y el butifarrón). Lo calentamos con un poco de caldo y cuando esté cocido lo incorporamos sobre la carne y las patatas. Agitamos la olla para que se mezcle bien.

OBSERVACIONS
Les patates poden fregir-se abans d'incorporar al sofrit si s'ha de menjar de seguida.

OBSERVACIONES
Las patatas pueden freírse antes de incorporar al sofrito si se va a comer enseguida.

IDEAL PER MENJAR...
Com a segon plat després d'una sopa feta amb el brou de la carn.

IDEAL PARA COMER...
Como segundo plato después de una sopa hecha con el caldo de la carne.