viernes, 6 de enero de 2017

Rissotto de moniato amb formatge de cabra. Rissotto de boniato con queso de cabra.


Aquí està la recepta d'aquest plat, que té un gust original:

Aquí está la receta de este plato, que tiene un gusto original:

INGREDIENTS
-350 g d'arrós Arborio o Carnaroli
-1 ceba
-120 g de bacó fumat
-150 ml de vi blanc
-1,5 l de brou de verdures (aproximadament)
-1 moniato
-formatge de cabra curat o semicurat
-sal, pebra i oli

INGREDIENTES
-350 g de arroz Arborio o Carnaroli
-1 cebolla
-120 g de bacon ahumado
-150 ml de vino blanco
-1,5 l de caldo de verduras (aproximadamente)
-1 boniato
-queso de cabra curado o semicurado
-sal, pimienta y aceite

PREPARACIÓ
Per coure el moniato ho podem fer al forn amb pell i embolicat amb paper d'alumini o en una olla normal o a pressió, tenir-ho el temps necessari fins que estigui cuit.

Picam la ceba i tallam el bacó a tires o quadradets. En una cassola hi posam oli i dauram la ceba. Quan estigui transparent hi afegim el bacó i fem que estigui daurat. Hi incorporam l'arrós i removem. A continuació hi afegim el vi i quan s'evapori l'alcohol hi anam afegint el brou calent poc a poc. Ho tenim bullint el temps que indiqui el paquet d'arrós aproximadament. Hi afegim el moniato xafat i ho mesclam bé fins que quedi incorporat. Si queda sec, afegim un poc més de brou. Hi posam la sal i la pebra al gust. Quan apaguem el foc hi afegim el formatge a trossos petits i remenam bé. Servim de seguida.

PREPARACIÓN
Para cocer el boniato lo podemos hacer en el horno con piel y envuelto con papel de aluminio o en una olla normal o a presión, tenerlo el tiempo necesario hasta que esté cocido.

Picamos la cebolla y cortamos el bacon a tiras o cuadraditos. En una cacerola ponemos aceite y doramos la cebolla. Cuando esté transparente le añadimos el bacon y hacemos que esté dorado. Le incorporamos el arroz y removemos. A continuación le añadimos el vino y cuando se evapore el alcohol le vamos añadiendo el caldo caliente poco a poco. Lo tenemos hirviendo el tiempo que indique el paquete de arroz aproximadamente. Le añadimos el boniato chafado y lo mezclamos bien hasta que quede incorporado. Si queda seco, añadimos un poco más de caldo. Le ponemos la sal y la pimienta al gusto. Cuando apaguemos el fuego le añadimos el queso a trozos pequeños y removemos bien. Servimos en seguida.

OBSERVACIONS
Existeixen molts tipus d'arrós, per fer un rissotto el més adequat és l'Arborio o Carnaroli.

OBSERVACIONES
Existen muchos tipos de arroz, para hacer un rissotto el más adecuado es el Arborio o Carnaroli.

IDEAL PER MENJAR...
Com a primer plat per un dinar. No convé esperar molt per menjar perquè l'arrós pot pasar-se.

IDEAL PARA COMER...
Como primer plato para una comida. No conviene esperar mucho para comer porque el arroz puede pasarse.

Recepta trobada a: Directo al Paladar