jueves, 5 de enero de 2017
Turtell de Reis. Roscón de Reyes.
Fa uns anys vaig trovar una recepta per fer aquest turtell típic d'uns dies com aquests:
Hace unos años encontré una receta para hacer este roscón típico de unos días como estos:
INGREDIENTS
Per a la massa:
-520 g de farina de força
-250 ml de llet
-25 g de llevat fresc de panaderia
-75 g de sucre
-1 culleradeta de sal
-1 culleradeta d'aroma de tarongí
-1 ou
-ratlladura d'una taronja
-75 g de mantequilla a temperatura ambient
Per decorar:
-1 ou
-sucre
-fruita (natural o confitada)
-crocanti d'ametlles, perles de xocolata
INGREDIENTES
Para la masa:
-520 g de harina de fuerza
-250 ml de leche
-25 g de levadura fresca de panadería
-75 g de azúcar
-1 cucharadita de sal
-1 cucharadita de aroma de azahar
-1 huevo
-ralladura de una naranja
-75 g de mantequilla a temperatura ambiente
Para decorar:
-1 huevo
-azúcar
-fruta (natural o confitada)
-crocanti de almendras, perlas de chocolate
PREPARACIÓ
Escalfam un poc la llet fins que estigui tèbia. Desfeim el llevat, afegim un poc de sucre i dues cullerades de farina. Mesclam, tapam amb un drap i deixam fermentar 30 minuts. Mesclam la resta del sucre amb la ratlladura de taronja. Posam la farina en un bol gran, mesclam amb la sal i feim un forat. Hi afegim el ferment, l'ou lleugerament batut, el sucre, el tarongí i mesclam.
Hi afegim la mantequilla i la incorporam bé. Tapam amb un drap i ho deixam reposar 15-20 minuts. Amassam enèrgicament, a mà o amb màquina. Feim una bola, ho posam en un recipient engreixat i tapam. Deixam reposar dues hores, fins que dupliqui la mida. Ho desinflam lleugerament. Ho amassam i fem la forma del turtell.
Ho pintam amb ou batut, tapam amb plàstic film i ho deixam llevar mentre el forn es preescalfa a 200ºC. Ho tornam a pintar amb ou i ho decoram amb la fruita, el sucre, l'amettla i la xocolata. Ho escalfam al forn. Passats 10 minuts baixam la temperatura a 175ºC i l'escalfam 30 minuts més o fins que la massa estigui daurada.
PREPARACIÓN
Calentamos un poco la leche hasta que esté tibia. Deshacemos la levadura, añadimos un poco de azúcar y dos cucharadas de harina. Mezclamos, tapamos con un paño y dejamos fermentar 30 minutos. Mezclamos el resto del azúcar con la ralladura de naranja. Ponemos la harina en un bol grande, mezclamos con la sal y hacemos un hueco. Le añadimos el fermento, el huevo ligeramente batido, el azúcar, el azahar y mezclamos.
Le añadimos la mantequilla y la incorporamos bien. Tapamos con un paño y lo dejamos reposar 15-20 minutos. Amasamos enérgicamente, a mano o con máquina. Hacemos una bola, lo ponemos en un recipiente engrasado y tapamos. Dejamos reposar dos horas, hasta que duplique el tamaño. Lo deshinchamos ligeramente. Lo amasamos y hacemos la forma del roscón.
Lo pintamos con huevo batido, tapamos con plástico film y lo dejamos levar mientras el horno se precalienta a 200ºC. Lo volvemos a pintar con huevo y lo decoramos con la fruta, el azúcar, la almendra y el chocolate. Lo calentamos en el horno. Pasados 10 minutos bajamos la temperatura a 175ºC y lo calentamos 30 minutos más o hasta que la masa esté dorada.
OBSERVACIONS
La recepta és per fer la forma rodona de turtell, però també es poden fer pastes individuals com a la recepta que vaig trobar.
OBSERVACIONES
La receta es para hacer la forma redonda de roscón, pero también se pueden hacer bollos individuales como la receta que encontré.
IDEAL PER MENJAR...
Per Reis, acompanyat d'un got de llet o de xocolata. Si voleu podeu posar les "sorpresas" com la fava o la figura.
IDEAL PARA COMER...
Para Reyes, acompañado de un vaso de leche o de chocolate. Si queréis podéis poner las "sorpresas" como el haba o la figura.