domingo, 21 de febrero de 2016

Flam de mató i maduixes. Flan de requesón y fresas.


Sempre m'han agradat els flams de formatge i quan vaig trobar aquesta recepta em vaig decidir a fer-lo. Així no cal comprar-ne.

Siempre me han gustado los flanes de queso y cuando encontré esta receta me decidí a hacerlo. Así no hace falts comprarlos.


INGREDIENTS
-300 g de mató (pot ser ricota)
-180 g de sucre
-200 ml de nata líquida 35% matèria grassa
-160 ml de llet
-4 ous
-caramel líquid
-5 maduixes

INGREDIENTES
-300 g de requesón (puede ser ricota)
-180 g de azúcar
-200 ml de nata líquida 35% materia grasa
-160 ml de leche
-4 huevos
-caramelo líquido
-5 fresas 

PREPARACIÓ
En un bol posem el mató i hi afegim el sucre. Ho mesclem xafant amb una forqueta. Hi incorporam els ous, la nata i la llet sense deixar de batre, fins que quedi tot ben mesclat.

Posem el caramel líquid en el fons de les flaneres individuals o la flanera gran. Ho cobrim amb la massa que hem preparat.

Ho fiquem al bany maria al forn preescalfat a 180ºC, durant aproximadament 40 minuts o si en punxar-ho amb un escuradents surt net. Anar-ho vigilant, sobre tot els darrers minuts.

Es deixen refredar els flams, i poc abans de servir-los es preparen les maduixes saltejades en una paella amb un pegot de mantequilla. Cobrim els fams amb una culleradeta de les maduixes quan s'hagin refredat un poc.

PREPARACIÓN
En un bol ponemos el requesón con el azúcar. Lo mezclamos machacando con un tenedor. Le incorporamos los huevos, la nata y la leche sin dejar de batir, hasta que quede todo bien mezclado.

Ponemos el caramelo líquido en el fondo de las flaneras individuales o la flanera grande. Lo cubrimos con la masa que hemos preparado.

Lo metemos al baño maría en el horno precalentado a 180ºC, durante aproximadamente 40 minutos o si al pinchar con un palillo sale limpio. Irlo vigilando, sobre todo los últimos minutos.

Se dejan enfriar los flanes, y poco antes de servirlos se preparan las fresas salteadas en una sartén con un pegote de mantequilla. Cubrimos los flanes con una cucharadita de las fresas cuando se hayan enfriado un poco.   

OBSERVACIONS
Recordau que coure al bany maria és posar les flaneres dins un recipient amb aigua i que s'escalfen amb el contacte de l'aigua calenta que tenen al voltant.

OBSERVACIONES
Recordad que cocer al baño maría es poner las flaneras dentro de un recipiente con agua y que se calienten con el contacte del agua a alta temperatura que tienen alrededor.

IDEAL PER MENJAR...
És un postre molt refrescant, sobre tot de cara a la primavera que comença a ser època de maduixes. 

IDEAL PARA COMER...
Es un postre muy refrescante, sobre todo de cara a la primavera que empieza a ser época de fresas.

Recepta trobada a : Directo al Paladar