miércoles, 3 de febrero de 2016
Bescuit lleuger de maduixes i iogurt. Bizcocho ligero de fresas y yogur.
L'altre dia vaig veure maduixes al supermercat i també vaig trobar aquesta recepta per internet. Vaig decidir fer aquest bescuit i va sortir molt bo, de manera que el tornaré a fer quan sigui el temps d'aquesta fruita.
El otro día vi fresas en el supermercado y también encontré esta receta por internet. Decidí hacer este bizcocho y me salió muy bueno, de manera que lo volveré a hacer cuando sea el tiempo de esta fruta.
INGREDIENTS
-150 ml de iogurt grec
-40 ml d'oli
-ratlladura de taronja
-3 ous
-120 g de sucre
-200 g de farina
-1 sobre de llevadura
-1/2 culleradeta de sal
-1/2 culleradeta d'essència de vainilla
-maduixes al gust
INGREDIENTES
-150 ml de yogur griego
-40 ml de aceite
-ralladura de naranja
-3 huevos
-120 g de azúcar
-200 g de harina
-1 sobre de levadura
-1/2 cucharadita de sal
-1/2 cucharadita de esencia de vainilla
-fresas al gusto
PREPARACIÓ
Preescalfem el forn a 175ºC i engreixem el motlle.
En un bol batem amb unes varetes el iogurt grec, l'oli, la ratlladura de taronja, la vainilla i els ous. Hi afegim el sucre i batem fins que quedi cremós.
Es tamisa la farina amb la llevadura i la sal. Ho incorporem a la massa i seguim mesclant.
Rentam i sequem les maduixes, les tallem en trossets de la mida que vulguem i les afegim amb cura de manera que quedin distribuides per tota la massa.
Ho aboquem al motlle i ho escalfem al forn durant uns 45-50 minuts o fins que en punxar amb un escuradents surti net.
Esperem a que refredi un poc abans de desmotllar.
PREPARACIÓN
Precalentamos el horno a 175ºC i engrasamos el molde.
En un bol batimos con unas varillas el yogur griego, el aceite, la ralladura de naranja, la vainilla y los huevos. Le añadimos el azúcar y batimos hasta que quede cremoso.
Se tamiza la harina con la levadura y la sal. Lo incorporamos a la masa y seguimos mezclando.
Lavamos y secamos las fresas, las cortamos en trocitos del tamaño que queramos y las añadimos a la masa cuidando que queden distribuidas por toda la masa.
Lo vertemos en el molde y lo calentamos en el horno durante unos 45-50 minutos o hasta que al pinchar con un palillo salga limpio.
Esperamos a que se enfríe un poco antes de desmoldar.
OBSERVACIONS
Tot i que el bescuit porti llevadura, a vegades baixa. Una manera d'evitar-ho és "assustar-lo": quan el treiem del forn, tirem la coca al terra des d'una altura d'aproximadament 40 cm.
OBSERVACIONES
Aunque el bizcocho lleve levadura, a veces baja. Una forma de evitarlo es "asustarlo": cuando lo saquemos del horno, tiramos el bizcocho al suelo desde una altura de aproximadamente 40 cm.
IDEAL PER MENJAR...
De postre o per berenar. Pot anar acompanyat d'un got de llet.
IDEAL PARA COMER...
De postre o para merendar. Puede ir acompañado de un vaso de leche.
Recepta original: Directo al Paladar