lunes, 18 de abril de 2016

Crema d'all porro. Crema de puerro.


Encara que amb la primavera es prenguin menys plats calents, aquesta crema es pot menjar tant calenta com tèbia o freda. Semblant a la vichyssoise, aquí està la recepta:

Aunque con la primavera se tomen menos platos calientes, esta crema se puede tomar tanto caliente como tibia o fría. Parecida a la vichyssoise, aquí está la receta:

INGREDIENTS
-3 alls porros
-1 patata mitjana
-3 porcions de formatge ("quesitos")
-4 talls de pernil salat
-1 l de brou de verdures
-oli d'oliva i pebra negra

INGREDIENTES
-3 puerros
-1 patata mediana
-3 porciones de quesitos
-4 lonchas de jamón serrano
-1 l de caldo de verdura
-aceite de oliva y pimienta negra

PREPARACIÓ
Abans de coure res, netejam els alls porros i els tallem a làmines rodones. També pelam la patata i la tallem a trossos no gaire grans.

En una olla hi posam un poc d'oli i hi sofregim els alls porros. Quan estiguin un poc daurats, hi afegim els trossos de patata, ho integrem un poc i a continuació hi abocam el brou. Ho tenim bullint aproximadament 20 minuts, fins que les verdures estiguin toves. Hi posem pebra, hi afegim les porcions de formatge i ho tenim bullint 5 minuts més.

Apaguem el foc, ho deixem reposar uns minuts més i ho trituram amb el túrmix.

Segons si ho volem calent o fred, ho escalfam o servim immediatament, decorat amb tires de pernil.

PREPARACIÓN
Antes de cocer nada, limpiamos los puerros y los cortamos a rodajas. También pelamos la patata y la cortamos en trozos no demasiado grandes.

En una olla ponemos un poco de aceite y rehogamos los puerros. Cuando estén un poco dorados, le añadimos los trozos de patata, lo integramos un poco y a continuación vertemos el caldo. Lo tenemos hirviendo aproximadamente 20 minutos, hasta que las verduras estén blandas. Le ponemos pimienta, le añadimos los quesitos y lo tenemos hirviendo 5 minutos más.

Apagamos el fuego, lo dejamos reposar unos minutos más y lo trituramos con el túrmix.

Según si lo queremos caliente o frío, lo calentamos o servimos inmediatamente, decorado con tiras de jamón.

OBSERVACIONS
El pernil es pot torrar al forn o al microones, per ser més cruixent, però també será més salat.

OBSERVACIONES
El jamón se puede tostar en el horno o en el microondas, para ser más crujiente, pero también será más salado.

IDEAL PER MENJAR...
Com a entrant o primer plat, segur que vos deixarà bon sabor.

IDEAL PARA COMER...
Como entrante o primer plato, seguro que os dejará buen sabor.

Recepta trobada a: Directo al Paladar