sábado, 9 de abril de 2016
Roscos
Vaig trobar aquesta recepta com un dolç típic d'Andalusia de Setmana Santa. Encara que aquestes festes hagin passat, passo la recepta.
Encontré esta receta como un dulce típico de Andalucía de Semana Santa. Aunque estas fiestas hayan pasado, paso la receta:
INGREDIENTS
-30 g d'oli d'oliva
-1 llimó
-1 culleradeta de llavors d'anís o matafaluga
-1 ou
-110 g de sucre
-1/4 de culleradeta de canyella mòlta
-190 g de farina
-1 sobre de llevadura
INGREDIENTES
-30 g de aceite de oliva
-1 limón
-1 cucharadita de semillas de anís o matalahúga
-1 huevo
.110 g de azúcar
-1/4 de cucharadita de canela molida
-190 g de harina
-1 sobre de levadura
PREPARACIÓ
Escalfam l'oli i la pell de mig llimó en una perola, a foc baix durant uns cinc minuts. Retirem la pell de llimó y hi afegim les llavors d'anís. Les infusionam mentre l'oli tempera, durant 15 minuts.
En un bol, batem l'ou i el sucre amb unes varetes manuals, hi afegim la ratlladura de l'altra meitat del llimó y ho seguim mesclant amb la canyella. Hi afegim l'oli i la farina amb la llevadura. Seguim batent fins que veiem que la massa espesseix i ho acabam d'amassar amb les mans. Si no quedés prou compacta, hi podem afegir un poc més de farina.
Ho envoltam de paper film i ho deixam reposar durant mitja hora.
Passat aquest temps, estirem la massa en forma de cordellí y ho tanquem en forma de cercle. Ho col·locam en una placa per a forn coberta amb paper antiadherent, amb prou separació perquè amb la calor augmenten de mida. Ho escalfam al forn preescalfat a 180ºC durant 10 minuts o fins que veiem que estiguin daurades. Anem vigilant que no es cremin.
PREPARACIÓN
Calentamos el aceite y la piel de medio limón en un cazo, a fuego suave durante unos cinco minutos. Retiramos la piel de limón y le añadimos las semillas de anís. Las infusionamos mientras el aceite se atempera, durante 15 minutos.
En un bol, batimos el huevo y el azúcar con unas varillas manuales, le añadimos la ralladura de la otra mitad del limón y lo seguimos mezclando con la canela. Le añadimos el aceite y la harina con la levadura. Seguimos batiendo hasta que veamos que la masa espese y la terminamos de amasar con las manos. Si no quedase lo suficientemente compacta, le podemos añadir un poco más de harina.
Lo envolvemos con papel film y lo dejamos reposar durante media hora.
Pasado este tiempo, extendemos la masa en forma de cordón y la cerramos en forma de círculo. Lo colocamos en una placa para horno cubierta de papel antiadherente, con suficiente separación porque con el calor aumentan de tamaño. Lo calentamos en el horno precalentado a 180ºC durante 10 minutos o hasta que estén doradas. Vamos vigilando que no se quemen.
OBSERVACIONS
A l'enllaç de la página on està la recepta dóna la opció de fer-la amb Thermomix, per si algú en té.
OBSERVACIONES
En el enlace de la página donde está la receta da la opción de hacerla con Thermomix, por si alguien la tiene.
IDEAL PER MENJAR...
Es pot menjar encara que no siguin festes de Setmana Santa, acompanyades d'un got de llet o de xocolata.
IDEAL PARA COMER...
Se puede comer aunque no sean fiestas de Semana Santa, acompañadas de un vaso de leche o de chocolate.
Recepta trobada a: Directo al Paladar