viernes, 6 de mayo de 2016
Arròs per al diumenge. Arroz para el domingo.
Vaig trobar aquesta recepta en el llibre de receptes regionals. De la terra on es cuina tant d'arròs.
Encontré esta receta en el libro de recetas regionales. De la tierra donde se cocina tanto arroz.
INGREDIENTS
-300 g d'arròs
-1/2 pitera de pollastre a trossos
-4 cuixes de pollastre
-400 g de costella de porc a trossos
-1 ceba
-1 pebrot verd
-1/2 pebrot vermell
-1 pastanaga
-1 all-porro
-2 dents d'all
-1/2 got de vi blanc
-1,5 litres d'aigua
-oli d'oliva
-sal i pebra
-1 sobre de safrà mòlt
-1 pastilla de brou de pollastre
INGREDIENTES
-300 g de arroz
-1/2 pechuga de pollo a trozos
-4 muslos de pollo
-400 g de costilla de cerdo a trozos
-1 cebolla
-1 pimiento verde
-1/2 pimiento rojo
-1 zanahoria
-1 puerro
-2 dientes de ajo
-1/2 vaso de vino blanco
-1,5 litros de agua
-aceite de oliva
-sal y pimienta
-1 sobre de azafrán molido
-1 pastilla de caldo de pollo
PREPARACIÓ
Posem sal i pebra a les costelles, la pitera i les cuixes. Dauram la carn en una olla amb un poc d'oli. La retiram i reservam. Aboquem el vi a l'olla i amb una cullera de fusta rasquem un poc les restes que han quedat a la base. Reservem aquest suc en un altre recipient.
Picam les verdures (alls, ceba, pebrots, pastanaga i all-porro) en quadradets i les posam a sofregir en una altra perola amb un poquet d'oli. Hi posam sal i pebra. Quan estiguin daurades hi afegim la carn i el suc del vi. Les escalfam un poc i a continuació hi aboquem l'aigua i la pastilla de brou. Ho cuinam durant 30 minuts a foc mitjà. Anem remenant de tant en tant.
Passat aquest temps, escalfam un poc d'oli, hi afegim el safrà i l'arròs. Ho remenam un poc.
A continuació hi anam afegint el brou calent, poc a poc, i a continuació les verdures i la carn. Ho cuinam tot durant 18-20 minuts, o fins que l'arròs estigui en el seu punt. Ho tapam amb un tovalló net durant 3-4 minuts abans de servir.
PREPARACIÓN
Ponemos sal y pimienta a la costillas, la pechuga y los muslos. Doramos la carne en una olla con un poco de aceite. La retiramos y reservamos. Vertemos el vino en la olla y con una cuchara de madera rascamos un poco los restos que han quedado en la base. Reservamos en jugo en otro recipiente.
Picamos las verduras (ajos, cebolla, pimientos, zanahoria y puerro) en dados y las ponemos a sofreír en otra cazuela con un poquito de aceite. Le ponemos sal y pimienta. Cuando estén doradas le añadimos la carne y el jugo del vino. Las calentamos un poco y a continuación le vertemos el agua y la pastilla de caldo. Lo cocinamos durante 30 minutos a fuego medio. Vamos removiendo de vez en cuando.
Pasado este tiempo, calentamos un poco de aceite, le añadimos el azafrán y el arroz. Lo removemos un poco.
A continuación vamos añadiendo el caldo caliente, poco a poco, y a continuación las verduras y la carne. Lo cocinamos todo durante 18-20 minutos, o hasta que el arroz esté en su punto. Lo tapamos con un paño limpio durante 3-4 minutos antes de servir.
OBSERVACIONS
L'arròs adequat per fer servir és tipus "bomba". Jo vaig utilitzar "La Fallera" normal.
OBSERVACIONES
El arroz adecuado para usar es el tipo "bomba". Yo usé "La Fallera" normal.
IDEAL PER A MENJAR...
Tot i el seu nom, evidentment es pot menjar qualsevol dia de la semana.
IDEAL PARA COMER...
A pesar de su nombre, evidentemente se puede comer cualquier día de la semana.
Recepta de: Karlos Arguiñano