martes, 24 de mayo de 2016
Tarta de ceba caramelitzada i formatge de cabra. Tarta de cebolleta caramelizada y queso de cabra.
Aquesta tarta és molt lleugera. Si es compren els ingredients ja mig preparats també pot ser ràpida de fer:
Esta tarta es muy ligera. Si se compran los ingredientes ya medio preparados también puede ser muy rápida de hacer:
INGREDIENTS
-una làmina de pasta de full rodona
-3 cebes tendres
-formatge de cabra, un tall de 4 cm de grossor
-25 pistatxos crus
-1 rovell d'ou
-1 cullerada de sucre
-sal i pebra
-oli d'oliva
-farigola
INGREDIENTES
-una lámina de hojaldre redonda
-3 cebolletas
-queso de cabra, un corte de 4 cm de grosor
-25 pistachos crudos
-1 yema de huevo
-1 cucharada de azúcar
-sal y pimienta
-aceite de oliva
-tomillo
PREPARACIÓ
Preescalfam el forn a 180ºC.
Picam les cebes tendres a tires i les sofregim amb un poc d'oli fins que comencin a estar daurades. Hi posam sal i pebra, i després el sucre, deixant que les cebes es caramelitzin durant 5 minuts.
En un motlle hi posam la làmina de pasta de full, hi repartim la ceba caramelitzada per sobre, i despres el formatge de cabra a trocets petits, els pistatxos i per últim un poc d'oli.
Pintam la pasta dels costats amb el rovell d'ou batut.
Ho escalfam al forn durant aproximadament 20 minuts o fins que veiem el formatge fos o la pasta de full daurada. Decoram amb farigola per sobre.
PREPARACIÓN
Precalentamos el horno a 180ºC.
Picamos las cebolletas a tiras y las salteamos con un poco de aceite hasta que empiecen a estar doradas. Le ponemos sal y pimienta, y después el azúcar, dejando que las cebollas se caramelicen durante 5 minutos.
En un molde ponemos la lámina de hojaldre, repartimos la cebolleta caramelizada por encima, y después el queso de cabra a trocitos pequeños, los pistachos y por último un poco de aceite.
Pintamos la pasta de por los lados con la yema de huevo batido.
Lo calentamos en el horno durante aproximadamente 20 minutos o hasta que veamos el queso fundido o el hojaldre dorado. Decoramos con tomillo por encima.
OBSERVACIONS
La ceba tendra es pot subsituir per un altre tipus de ceba. Convé estar atents a l'hora de caramelitzar-la per que no es cremi molt el sucre.
OBSERVACIONES
La cebolleta se puede sustituir por otro tipo de cebolla. Conviene estar atentos a la hora de caramelizarla para que no se queme mucho el azúcar.
IDEAL PER MENJAR...
Per sopar. Si la ceba vos sembla un poc pesada, acompanyau-la de beguda gasosa o d'un poc de vi.
IDEAL PARA COMER...
Para cenar. Si la cebolla os parece un poco pesada, acompañadla de bebida gaseosa o de un poco de vino.
Recepta trobada a: Directo al Paladar