jueves, 12 de mayo de 2016
Gratinat d'albergínia i carbassó. Gratinado de berenjena y calabacín.
Vaig trobar aquesta recepta a una revista i la vaig fer:
Encontré esta receta en una revista y la hice:
INGREDIENTS
-4 albergínies
-4 carbassons
-4 all-porros
-oli d'oliva
-pebra blanca mòlta
-sal gruixuda
-sal
-salsa beixamel
-formatge ratllat
INGREDIENTES
-4 berenjenas
-4 calabacines
-4 puerros
-aceite de oliva
-pimienta blanca molida
-sal gruesa
-sal
-salsa bechamel
-queso rallado
PREPARACIÓ
Preparem la beixamel, tant si la fem nosaltres com si la comprem ja feta, l'escalfam o la feim seguint les instruccions del sobre.
Rentem les albergínies i les tallem a rodanxes d'aproximadament mig centímetre de gruix. Les guardem en un colador amb un poc de sal gruixuda durant 15 minuts.
Rentem i tallem en làmines rodones els carbassons. Retirem la part verda dels l'alls-porros, els rentem i escorrim i també ho tallem en làmines rodones.
Passem per aigua les albergínies, les escorrim i sequem.
Preescalfam el forn a 200ºC. Escalfam oli en una paella, i daurem els alls-porros, els talls de carbassó i d'albergínia. Escorrim en paper absorbent.
Posem en una llauna per al forn la meitat de la beixamel. Ho cobrim amb l'all-porro. Per sobre hi posam l'albergínia i damunt el carbassó. Ho cobrim amb l'altra meitat de beixamel i per sobre hi posam el formatge ratllat. Ho escalfam al forn durant 20 minuts. Servim en la mateixa font.
PREPARACIÓN
Preparamos la bechamel, tanto si la hacemos nosotros como si la compramos ya hecha, la calentamos o la hacemos siguiendo las instrucciones del sobre.
Lavamos las berenjenas y las cortamos a rodajas de aproximadamente medio centímetro de grosor. Las guardamos en un colador con un poco de sal gruesa durante 15 minutos.
Lavamos y cortamos en láminas redondas los calabacines. Retiramos la parte verde de los puerros, los lavamos y escurrimos y también lo cortamos a rodajas.
Pasamos por agua las berenjenas, las escurrimos y secamos.
Precalentamos el horno a 200ºC. Calentamos aceite en una sartén, y doramos los puerros, las rodajas de calabacín y de berenjena. Escurrimos en papel absorbente.
Ponemos en una fuente para el horno la mitad de la bechamel. Lo cubrimos con el puerro. Por encima le ponemos la berenjena y por encima el calabacín. Lo cubrimos con la otra mitad de bechamel y por encima le ponemos el queso rallado. Lo calentamos en el horno durante 20 minutos. Servimos en la misma fuente.
OBSERVACIONS
Per passar les albergínies a la paella es va posant oli, ja que n'absorbeixen bastant. Es tenen amb sal abans per treure-lis l'amargor.
OBSERVACIONES
Para pasar las berenjenas a la sartén se va poniendo aceite, ya que absorben bastante. Se tienen con sal antes para quitarles el amargor.
IDEAL PER MENJAR...
Pot ser per sopar o també de guarnició per un dinar especial.
IDEAL PARA COMER...
Puede ser para cenar o también de guarnición para una comida especial.