viernes, 17 de junio de 2016
Caldereta de bestiar. Caldereta de cordero.
Aquest plat és típic de Castella la Manxa. Aquí està la recepta:
Este plato es típico de Castilla la Mancha. Aquí está la receta:
INGREDIENTS
-2 espatlles de bestiar tallades a trossos
-30 g d'ametlla mòlta
-2 cebes
-2 tomàquets
-1 pebrera verda
-all
-1 litre de vi blanc
-farina
-oli d'oliva
-sal i pebra
-farigola, romaní i 2 fulles de llorer
INGREDIENTES
-2 paletillas de cordero cortadas a trozos
-30 g de almendra molida
-2 cebollas
-2 tomates
-1 pimiento verde
-ajo
-1 litro de vino blanco
-harina
-aceite de oliva
-sal y pimienta
-tomillo, romero y 2 hojas de laurel
PREPARACIÓ
Picam l'all. Pelam i picam la ceba. Tallam la pebrera a trossos petits. També pelam i picam els tomàquets. Posem l'all picat a daurar en una olla amb un poc d'oli. A continuación hi afegim la ceba. Poc després la pebrera i finalment el tomàquet.
Posem sal i pebra als trossos de carn, els passam per farina i els fregim en una paella amb prou oli. Els retiram i els reservam en un plat amb paper absorbent. Quan hagi eliminat l'excés de greix, ho incorporam al guisat de verdures juntament amb el vi blanc, la farigola , el romaní, el llorer i la pebra. Ho tenim guisant durant 25-30 minuts.
Agafem aproximadament 1 got del brou del guisat, ho mesclem amb l'ametlla i ho incorporam a l'olla. Ho tenim cuinant 10 minuts més.
Servim quan la carn acabi d'estar cuita.
PREPARACIÓN
Picamos el ajo. Pelamos y picamos la cebolla. Cortamos el pimiento a trozos pequeños. También pelamos y picamos los tomates. Ponemos el ajo picado a dorar en una olla con un poco de aceite. A continuación le añadimos la cebolla. Poco después el pimiento y finalmente el tomate.
Ponemos la sal y la pimienta a los trozos de carne, los pasamos por harina y los freímos en una sartén con suficiente aceite. Los retiramos y reservamos en un plato con papel absorbente. Cuando haya eliminado el exceso de grasa, lo incorporamos en el guiso de verduras juntamente con el vino blanco, el tomillo, el romero, el laurel y la pimienta. Lo tenemos guisando durante 25-30 minutos.
Tomamos aproximadamente 1 vaso de caldo del guiso, lo mezclamos con la almendra y lo incorporamos a la olla. Lo tenemos cocinando 10 minutos más.
Servimos cuando la carne termine de estar cocida.
OBSERVACIONS
A la picada d'ametlles de la caldereta se li pot afegir, si vos agrada, un poc de fetge. Li donarà sabor.
OBSERVACIONES
A la picada de almendras de la caldereta se le puede añadir, si os gusta, un poco de hígado. Le dará sabor.
IDEAL PER MENJAR...
Com a plat únic en un dinar. Segur que quedareu satisfets.
IDEAL PARA COMER...
Como plato único en una comida. Seguro que quedareis satisfechos.
Recepta trobada a: Karlos Arguiñano