jueves, 23 de junio de 2016
Nyoquis casolans. Ñoquis caseros.
Si voleu fer aquesta pasta amb patata típica d'Itàlia, aquesta és la recepta:
Si quereis hacer esta pasta con patata típica de Italia, esta es la receta:
INGREDIENTS
-1,5 kg de patates
-2 rovells d'ou
-sal
-1 cullerada de nou moscada mòlta
-150 g de farina
-oli d'oliva
-salsa pesto
-formatge ratllat
INGREDIENTES
-1,5 kg de patatas
-2 yemas de huevo
-sal
-1 cucharada de nuez moscada molida
-140 g de harina
-aceite de oliva
-salsa pesto
-queso rallado
PREPARACIÓ
Posam les patates en una llauna per al forn i les escalfem a 200ºC durant 1 hora amb pell.
Quan ja estiguin fetes, deixem refredar un poc, hi treiem la pell (no fa falta ganivet, estirant-la se n'anirà). Tirem la pell i passam la polpa per un passapuré.
Afegim dos rovells d'ou al purè de patata, sal, nou moscada i la farina. Amassam i feim uns petits cilindres. Li escampam farina per sobre. Feim la forma de nyoqui i marcam unes ratlles amb una forqueta.
Posam una olla amb aigua i un poc de sal. Quan comenci a bullir anam introduint els nyoquis i els tenim dintre l'olla 2 o 3 minuts, fins que pugin a la superfície. No en posem molts alhora dintre l'olla, com a màxim 3 o 4 (depenent de la mida de l'olla).
Abans de servir, els podem acompañar de salsa pesto i un poc de formatge ratllat.
PREPARACIÓN
Ponemos las patatas en una bandeja para el horno y las calentamos a 200ºC durante 1 hora con piel.
Cuando ya estén hechas, dejamos enfriar un poco, les quitamos la piel (no hace falta cuchillo, estirándola se irá). Tiramos la piel y pasamos la pulpa por un pasapurés.
Añadimos dos yemas de huevo al puré de patata, sal, nuez moscada y la harina. Amasamos y hacemos unos pequeños cilindros. Espolvoreamos la harina por encima. Hacemos la forma de ñoqui y marcamos unas rayas con un tenedor.
Ponemos una olla con agua y un poco de sal. Cuando empiece a hervir vamos introduciendo los ñoquis y los tenemos dentro de la olla 2 o 3 minutos, hasta que suban a la superficie. No pongamos muchos a la vez dentro de la olla, como máximos 3 o 4 (dependiendo del tamaño de la olla).
Antes de servir, los podemos acompañar de salsa pesto y un poco de queso rallado.
OBSERVACIONS
Hi ha infinitat de salses per acompañar els nyoquis. Triau la que més vos agradi.
OBSERVACIONES
Hay infinidad de salsas para acompañar los ñoquis. Escoged la que más os guste.
IDEAL PER MENJAR...
Si no l'acompanyau de cap salsa, poden servir com a guarnició d'algun plat de carn.
IDEAL PARA COMER...
Si no lo acompañáis de ninguna salsa, pueden servir como guarnición de algún plato de carne.
Recepta trobada a: Cocina con Bra