domingo, 5 de junio de 2016
Pastís de carn i patata. Pastel de carne y patata.
La carn amb purè de patata és molt bona combinació i en aquesta recepta segur que quedareu bé:
La carne con puré de patata es muy buena combinación y en esta receta seguro que quedareis bien:
INGREDIENTS
-500 g de carn mòlta de vedella
-1 all-porro
-1 api
-1 ceba
-2 pastanagues
-sal i pebra
-1 got de brou de carn
-1/2 copa de vi negre
-4 cullerades de salsa de tomàquet frit
-purè de patates instantani i llet per preparar-la
-sal i nou moscada
-formatge ratllat
INGREDIENTES
-500 g de carne picada de ternera
-1 puerro
-1 apio
-1 cebolla
-2 zanahorias
-sal y pimienta
-1 vaso de caldo de carne
-1/2 copa de vino tinto
-4 cucharadas de salsa de tomate frito
-puré de patatas instantáneo y leche para prepararla
-sal y nuez moscada
-queso rallado
PREPARACIÓ
Comencem tallant les hortalisses a trocets molt petits, de manera que quedin totes iguals que els trossos de carn mòlta.
Passem les hortalisses a foc lent en una cassola ampla amb oli, i quan estiguin toves hi afegim la carn, esmicolada amb una forqueta. Quan la carn canvii de color, hi afegim el vi i el brou de carn, i ho deixam coure durant 20 minuts, fent que el líquid es vagi reduint.
Quan la cocció estigui homogènia i no quedi quasi líquid, hi afegim el tomàquet frit i mesclam fins obtener una capa de carn compacta, que repartim en una llauna per al forn. Intentem que no quedi gaire líquid.
Mentrestant, preparem el purè de patates, seguint les instruccions en cas de que sigui instantani, hi afegim un poc de sal i nou moscada per donar-li sabor.
Cobrim la carn amb una capa de purè de patates i per sobre hi escampam el formatge ratllat. Escalfam al forn durant 10 minuts i gratinam fins que el formatge estigui fos o daurat.
PREPARACIÓN
Empezamos cortando las hortalizas a trocitos muy pequeños, de manera que queden todas iguales que los trozos de carne picada.
Pasamos las hortalizas a fuego lento en una cazuela ancha con aceite, y cuando estén blandas le añadimos la carne, desmigada con un tenedor. Cuando la carne cambie de color, le añadimos el vino y el caldo de carne, y lo dejamos cocer durante 20 minutos, haciendo que el líquido se vaya reduciendo.
Cuando la cocción esté homogénea y no quede casi líquido, le añadimos el tomate frito y mezclamos hasta obtener una capa de carne compacta, que repartimos en una fuente para el horno. Intentamos que no quede demasiado líquido.
Mientras, preparamos el puré de patatas, siguiendo las instrucciones en caso de que sea instantáneo, le añadimos un poco de sal y muez moscada para darle sabor.
Cubrimos la carne con una capa de puré de patatas y por encima espolvoreamos el queso rallado. Calentamos al horno durante 10 minutos y gratinamos hasta que el queso esté fundido o dorado.
OBSERVACIONS
Les hortalisses es poden substituir per altres, com albergínia o carbassó, o retirar-ne alguna si no vos agrada.
OBSERVACIONES
Las hortalizas se pueden sustituir por otras, como berenjena o calabacín, o retirar alguna si no os gusta.
IDEAL PER MENJAR...
Per un dinar amb molta gent, segur que tindrà èxit.
IDEAL PARA COMER...
Para una comida con mucha gente, seguro que tendrá éxito.
Recepta trobada a: Directo al Paladar