Quan arriba a finals de juny l'època dels albercocs, es sol fer aquesta tarta.
Cuando llega a finales de junio la época de los albaricoques, se suele hacer esta tarta.
INGREDIENTS
-3 ous
-10 cullerades de sucre
-1 mesura de iogurts d'oli d'oliva
-3 mesures de farina
-aroma de tarongí
-1 iogurt natural
-1 sobre de llevadura
-albercocs
-canyella
-sucre moreno
INGREDIENTES
-3 huevos
-10 cucharadas de azúcar
-1 medida de yogur de aceite de oliva
-3 medidas de harina
-aroma de azahar
-1 yogur natural
-1 sobre de levadura
-albaricoques
-canela
-azúcar moreno
PREPARACIÓ
Batem els ous amb el sucre fins que quedi una mescla espumosa. Anem afegint el iogurt, l'aroma de tarongí, l'oli, la canyella, la farina i la llevadura batent bé cada vegada.
Aboquem la massa en un motlle rectangular prèviament engreixat amb mantequilla.
Rentem els albercocs, els partim per la meitat i els treiem l'ós. Col·locam les meitats sobre la massa amb la part interna cap amunt i escampam el sucre moreno.
Ho escalfam al forn a 180ºC durant 45 minuts o fins que la massa estigui cuita i punxant amb un escuradents aquest surti net. Deixem refredar.
PREPARACIÓN
Batimos los huevos con el azúcar hasta que quede una mezcla espumosa. Vamos añadiendo el yogur, el aroma de azahar, el aceite, la canela, la harina y la levadura batiendo bien cada vez.
Vertemos la masa en un molde rectangular previamente engrasado con mantequilla.
Lavamos los albaricoques, los partimos por la mitad y les quitamos el hueso. Colocamos las mitades sobre la masa con la parte interna hacia arriba y espolvoreamos el azúcar moreno.
Lo calentamos en el horno a 180ºC durante 45 minutos o hasta que la masa esté cocida y pinchando con un palillo éste salga limpio. Dejamos enfriar.
OBSERVACIONS
Aquesta tarta es pot fer amb altres fruites, com maduixes o cireres. Convé posar-hi sucre perquè al forn es torna més àcida.
OBSERVACIONES
Esta tarta se puede hacer con otras frutas, como fresas o cerezas. Conviene ponerle azúcar porque al horno se vuelve más ácida.
IDEAL PER MENJAR...
Es una tarta per menjar durant l'estiu amb fruita pròpia de la temporada, sobre tot si en sobren i s'han de perdre.
IDEAL PARA COMER...
Es una tarta para comer durante el verano con fruta propia de la temporada, sobre todo si sobra y se van a perder.