miércoles, 12 de octubre de 2016
Bescuit japonès Castella. Bizcocho japonés Castella.
Vaig trobar aquesta recepta. És un bescuit típic de Japó amb arrels ibèriques.
Encontré esta receta. Es un bizcocho típico de Japón con raíces ibéricas.
INGREDIENTS
-3 ous M
-60 g de sucre
-20 g de mel
-60 g de farina
-20 g de llet sencera
INGREDIENTES
-3 huevos M
-60 g de azúcar
-20 g de miel
-60 g de harina
-20 g de leche entera
PREPARACIÓ
Preescalfam el forn a 160ºC amb la reixeta a la part inferior. Engreixam un motlle rectangular amb mantequilla o li posam paper de forn.
Es separa el rovell i el blanc dels ous. Posam el blanc en un bol gran. Les comencem a muntar lleugerament amb varetes. Quan estiguin blanques, augmentem el grau de batut mentre hi incorporam el sucre. Tornam a batre més lentament quan el sucre s'hagi integrat. Muntam les clares de manera que quedi consistent però no excessivament muntada.
Afegim un a un els rovells, girant amb les varetes sempre amb la mateixa direcció. Hi afegim la mel i seguim removent sempre en la mateixa direcció. A continuació fem el mateix amb la meitat de la farina tamisada, batem suaument i quan estigui ben mesclat, repetim el mateix amb la resta de la farina. Sempre s'ha de remoure en la mateixa direcció.
Hi afegim la llet, i remenam amb una pala de silicona, també en la mateixa direcció.
Quan la llet ja està incorporada, copegem el bol tres o quatre vegades sobre el taulell, per evitar que quedi aire, deixem reposar 30 segons. Repetim aquesta operació de copejar i repós dues vegades més. Aboquem la massa al motlle des de certa altura per fer desaparèixer més aire i tornam a copejar el motlle ple dues vegades més. Escalfam al forn durant 40 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti humit però sense massa.
Una vegada fet, el retiram del forn i el deixam caure dues o tres vegades amb força sobre el taulell per evitar que es desinfli. Li donem la volta al motlle sobre una taula de fusta. Deixam refredar dintre del motlle abans de desmotllar.
PREPARACIÓN
Precalentamos el horno a 160ºC con la rejilla en la parte inferior. Engrasamos un molde rectangular con mantequilla o le ponemos papel de horno.
Se separa la yema de la clara de los huevos. Ponemos la clara en un bol grande. Las empezamos a montar ligeramente con varillas. Cuando estén blancas, aumentamos el grado de batido mientras le incorporamos el azúcar. Volvemos a batir más lentamente cuando el azúcar se haya integrado. Montamos las claras de manera que quede consistente pero no excesivamente montada.
Añadimos las yemas una a una girando las varillas en la misma dirección. Le añadimos la miel y seguimos removiendo siempre en la misma dirección. A continuación hacemos lo mismo con la mitad de la harina tamizada, batimos suavemente y cuando esté bien mezclado, repetimos lo mismo con el resto de la harina. Siempre se debe remover en la misma dirección.
Añadimos la leche y removemos con una pala de silicona, siempre en la misma dirección.
Cuando la leche ya esté incorporada, golpeamos el bol tres o cuatro veces sobre la encimera, para evitar que quede aire, dejamos reposar 30 segundos. Repetimos esta operación de golpear y reposo durante dos veces más. Vertemos la masa en el molde desde cierta altura para hacer desaparecer más aire y volvemos a golpear el molde lleno dos veces más. Calentamos en el horno durante 40 minutos o hasta que al pinchar con un palillo éste salga húmedo pero sin masa.
Una vez hecho, lo retiramos del horno y lo dejamos caer dos o tres veces con una fuerza sobre la encimera para evitar que se deshinche. Le damos la vuelta al molde sobre una tabla de madera. Dejamos enfriar dentro del molde antes de desmoldar.
OBSERVACIONS
Aquest bescuit no porta llevat, per tant s'han de seguir les instruccions de la recepta molt meticulosament per que no baixi.
OBSERVACIONES
Este bizcocho no lleva levadura, por tanto se deben seguir las instrucciones de la receta muy meticulosamente para que no baje.
IDEAL PER MENJAR...
Per esmorzar, vos resultarà una coca molt esponjosa amb una textura especial.
IDEAL PARA COMER...
Para desayunar, os resultará un bizcocho muy esponjoso con una textura especial.
Recepta trobada a: Directo al Paladar