miércoles, 23 de noviembre de 2016
Cake de poma i llimó. Cake de manzana y limón
Aquesta recepta és una coca molt esponjosa amb un sabor diferent a altres que he tastat.
Esta receta es una cake muy esponjosa con un sabor diferente a otras que he probado.
INGREDIENTS
-180 g de mantequilla
-200 g de sucre
-3 ous
-1 culleradeta d'essència de vainilla
-1/4 culleradeta de canyella
-una punteta de sal
-1 llimó
-350 g de purè de poma
-185 g de iogurt natural
-340 g de farina de repostería
-50 g d'ametlla mòlta
-1 paquet de llevat
-sucre glas
-1/2 llimó
-crocanti d'ametlla
INGREDIENTES
-180 g de mantequilla
-200 g de azúcar
-3 huevos
-1 cucharadita de esencia de vainilla
-1/4 cucharadita de canela
-una pizca de sal
-1 limón
-350 g de puré de manzana
-185 g de yogur natural
-340 g de harina de repostería
-50 g de almendra molida
-1 paquete de levadura
-azúcar glas
-1/2 limón
-crocanti de almendra
PREPARACIÓ
Preescalfam el forn a 175ºC i engreixam un motlle tipus bundt cake o si no en tenim, que sigui rodó amb un forat al mig.
Amb unes varetes batem la mantequilla a temperatura ambient amb el sucre durant un mínim de 5 minuts. Hi afegim la vainilla i els ous un per un sense deixar de batre.
Hi afegim el purè de poma, el suc de llimó i el iogurt. Batem un poc més. En un altre bol mesclam la farina, la canyella, la sal, el llevat i l'ametlla mòlta. Ho removem i ho anam incorporant a la mescla. Batem suaument. Quan estigui la mescla homogènia ho aboquem al motlle.
Ho escalfam al forn durant 55-60 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.
Quan ho treiem del forn ho deixam refredar. Ho desmotllem i preparem la glasa mesclant sucre glas i el suc de mig llimó, fins que quedi una mescla espesa. Cobrim la coca amb la glasa i decorem amb el crocanti.
PREPARACIÓN
Precalentamos el horno a 175ºC y engrasamos un molde tipo bundt cake o si no lo tenemos, que sea redondo con un agujero en medio.
Con unas varillas batimos la mantequilla a temperatura ambiente con el azúcar durante un mínimo de 5 minutos. Le añadimos la vainilla y los huevos uno a uno sin dejar de batir.
Le añadimos el puré de manzana, el zumo de limón y el yogur. Batimos un poco más. En otro bol mezclamos la harina, la canela, la sal, la levadura y la almendra molida. Lo removemos y lo vamos incorporando a la mezcla. Batimos suavemente. Cuando esté la mezcla homogénea lo vertemos en el molde.
Lo calentamos en el horno durante 55-60 minutos o hasta que al pinchar con un palillo éste salga limpio.
Cuando lo sacamos del horno lo dejamos enfriar. Lo desmoldamos y preparamos la glasa mezclando azúcar glas y el zumo de medio limón, hasta que quede una mezlca espesa. Cubrimos el cake con la glasa y decoramos con el crocanti.
OBSERVACIONS
El purè de poma es pot comprar en forma de compota o bé es poden comprar les pomes Golden, pelar-les, tallar-les i triturar-les amb una picadora.
OBSERVACIONES
El puré de manzana se puede comprar en forma de compota o bien se pueden comprar las manzanas Golden, pelarlas, cortarlas y triturarlas con una picadora.
IDEAL PER MENJAR...
Pot ser un bon esmorzar o berenar. Amb un tros petit vos omplirà, ja que té molts ingredients i és bastant compacte.
IDEAL PARA COMER...
Puede ser un buen desayuno o merienda. Con un trozo pequeño os llenará, ya que tiene muchos ingredientes y es bastante compacta.
Recepta trobada a: Directo al Paladar