jueves, 17 de noviembre de 2016
Flam de llet condensada. Flan de leche condensada
Aquest postre és molt fàcil de fer i agradarà a tots, tant grans com petits.
Este postre es muy fácil de hacer y gustará a todos, tanto a mayores como a pequeños.
INGREDIENTS
-550 g de llet condensada
-500 ml de llet
-2 cullerades d'essència de vainilla
-2 cullerades de sucre
-1 ou
-4 rovells d'ou
-caramel líquid
INGREDIENTES
-550 g de leche condensada
-500 ml de leche
-2 cucharadas de esencia de vainilla
-2 cucharadas de azúcar
-1 huevo
-4 yemas de huevo
-caramelo líquido
PREPARACIÓ
Escalfam un poc de llet mesclada amb la vainilla i el sucre, sense que arribi a bullir.
En un bol batem l'ou i els rovells amb la llet condensada. Hi anem afegint poc a poc la llet calenta sense deixar de batre.
Al fons d'una flanera gran o de vàries individuals hi posam caramel líquid i ho cobrim amb la mescla del flam.
Posam les flaneres en una safata per al forn i ho escalfam al bany maria a 200ºC durant aproximadament 1 hora o fins que estiguin quallats.
Deixam refredar una estona i guardam a la nevera un mínim de 6 hores abans de menjar.
PREPARACIÓN
Calentamos un poco de leche mezclada con la vainilla y el azúcar, sin que llegue a hervir.
En un bol batimos el huevo y las yemas con la leche condensada. Le vamos añadiendo poco a poco la leche caliente sin dejar de batir.
En el fondo de una flanera grande o de varias individuales le ponemos caramelo líquido y lo cubrimos con la mezcla del flan.
Ponemos las flaneras en una bandeja para el horno y lo calentamos al baño maría a 200ºC durante aproximadamente 1 hora o hasta que estén cuajados.
Dejamos enfriar un rato y guardamos en la nevera un mínimo de 6 horas antes de comer.
OBSERVACIONS
El caramel líquid pot ser comprat o es pot preparar en una perola amb 4 cullerades de sucre glas i 2 cullerades d'aigua.
OBSERVACIONES
El caramelo líquido puede ser comprado o se puede preparar en una cazuela con 4 cucharadas de azúcar glas y 2 cucharadas de agua.
IDEAL PER MENJAR...
Com a postre. És de consum ocasional perquè és prou calòric.
IDEAL PARA COMER...
Como postre. Es de consumo ocasional porque es bastante calórico.
Recepta trobada a: Directo al Paladar Mexico