viernes, 1 de enero de 2016

Pilotes al forn amb salsa. Albóndigas al horno con salsa.


Aquest plat el vaig treure d'un blog d'internet que segueixo habitualment i l'he canviat un poc a gust dels comensals.

Este plato lo saqué de un blog de Internet que sigo habitualmente y la he cambiado un poco a gusto de los comensales.

INGREDIENTS (per a 4 persones)
 Per a les pilotes:
-600 g de carn de vedella i porc picada
-100 g de pastanaga ratllada
-30 g de pa ratllat, més el necessari per arrebossar
-2 rovells d'ou
-1 pessic de nou moscada
-1 pessic de pebre mòlt
-sal
 

Per a la salsa:
-150 g de ceba
-30 g d'oli d'oliva
-3 cullerades de tomàquet fregit
-70 g de vi blanc
-200 g d'aigua
-1 pessic de nou moscada
-1 pessic de pebre mòlt,
-una pastilla de brou de carn o pollastre
-sal.


INGREDIENTES (para 4 personas)


Para las albóndigas:
-600 g de carne de ternera y cerdo picada
-100 g de zanahoria rallada
-30 g de pan rallado, más el necesario para rebozar
-2 yemas de huevo
-1 pellizco de nuez moscada
-1 pellizco de pimienta molida
-sal
Para la salsa:
-150 g de cebolla
-30 g de aceite de oliva
-3 cucharadas de tomate frito
-70 g de vino blanco
-200 g de agua
-1 pellizco de nuez moscada
-1 pellizco de pimienta molida,
-una pastilla de caldo de carne o pollo
-sal.

PREPARACIÓ
Començarem fent les pilotes. Per a això ratllem les pastanagues. En un bol posem la carn picada i hi afegim la pastanaga ratllada, els rovells d'ou, el pa ratllat, la sal, la nou moscada i la pebre. Barrejar tot bé amb una espàtula.Preescalfem el forn a 180 graus. 
Prepararem un plat amb el pa ratllat i anirem fent les pilotes i rebossant-les. En una safata per al forn amb paper de forn anem col·locant les pilotes. Les posem al forn durant deu minuts per cada costat. 
Mentrestant, anem preparant la salsa. En una cassola posem l'oli i la ceba picada i saltegem uns quinze minuts a foc baix. 
Afegim el tomàquet fregit i tot seguit el vi, deixant-evaporar durant dos minuts.

Afegim l'aigua, la sal, la nou moscada, el pebre i el cub de carn. Coem a foc suau durant cinc minuts. Llavors afegim les pilotes, i ho acabam de coure tot junt al foc.

PREPARACIÓN
Comenzaremos haciendo las albóndigas. Para ello rallamos las zanahorias.En un bol ponemos la carne picada y añadimos la zanahoria rallada, las yemas de huevo, el pan rallado, la sal, la nuez moscada y la pimenta. Mezclar todo bien con una espátula.
 
Precalentamos el horno a 180 grados.

Prepararemos un plato con el pan rallado e iremos haciendo las albóndigas y rebozándolas. En una bandeja para  el horno con papel de horno vamos colocando las albóndigas. Las horneamos durante diez minutos por cada lado.

Mientras, vamos preparando la salsa. En una cazuela ponemos el aceite y la cebolla picada y salteamos unos quince minutos a fuego bajo.

Añadimos el tomate frito y seguidamente el vino, dejándolo evaporar durante dos minutos.

Añadimos el agua, la sal, la nuez moscada, la pimienta y el  cubito de carne o cubito. Cocemos a fuego suave durante cinco minutos. Entonces añadimos las albóndigas, y lo terminamos de cocer todo junto en al fuego.

OBSERVACIONS
Es pot afegir all, tant a les pilotes com a la salsa, com apareix a la recepta d'on la vaig treure.
Normalment les pilotes són fregides. En aquest cas, com es fan al forn no seran tan olioses. 

OBSERVACIONES
Se puede añadir ajo, tanto en las albóndigas como la salsa, como aparece en la receta de donde la saqué.
Normalmente las albóndigas son fritas. En este caso, como se hacen al horno no serán tan aceitosas.

IDEAL PER MENJAR...
És un plat ideal per a nens. Als meus nebots els encanten les "pelotitas". Es serveixen calenets, però no hi ha cap problema en preparar-les el dia anterior i tornar-les a escalfar. Si sobren es poden congelar i així ja les tenim per a un altre dia.

IDEAL PARA COMER...
Es un plato ideal para niños. A mis sobrinos les encantan las "pelotitas". Se sirven calientes, pero no hay ningún problema en prepararlas el día anterior y volverlas a calentar. Si sobran se pueden congelar y así ya las tenemos para otro día.