domingo, 10 de enero de 2016

Tarta de l'àvia. Tarta de la abuela.



 M'agrada molt aquest postre. El solia prendre en un restaurant i un dia vaig trobar la recepta per internet i l'he fet ja moltes vegades. Té moltes variants, la meua és aquesta:

Me gusta mucho este postre. Lo solía tomar en un restaurante y un día encontré la receta por internet y ya la he hecho muchas veces. Tiene muchas variantes, la mía es esta: 

INGREDIENTS:
-2 sobres de preparat per flam, la llet i el sucre que indiquin les instruccions.
-3 paquets de galetes quadrades
-llet
-200 ml de nata per muntar
-200 g de xocolata per postres
-50 g de mantequilla

INGREDIENTES:
-2 sobres de preparado para flan, la leche y el azúcar que indiquen las instrucciones.
-3 paquetes de galletas cuadradas
-leche
-200 ml de nata para montar
-200 g de chocolate para postres
-50 g de mantequilla

PREPARACIÓ
En una font quadrada o rectangular, hi posem les galetes que hi càpiguen (aproximadament unes 20) i les mullam amb un poc de llet.

Preparem en una olla el flam, amb la llet i el sucre. Quan estigui bullint, ho aboquem sobre les galetes i esperem aproximadament mitja hora a que refredi. Ho podem posar a la nevera.

Quan hagi solidificat, ho tapem amb dos capes més de galetes, i les mullam també amb un poc de llet.

En una perola preparem la cobertura de xocolata: escalfem la nata, li afegim la xocolata a trossos i remenem fins que estigui desfeta. Apaguem el foc, li afegim la mantequilla i seguim remenant. Quan estigui fosa i ben mesclada, amb una espàtul·la ho cubrim sobre les capes de galetes ben repartit.

Ho guardem a la nevera durant una nit. Es serveix fred.

PREPARACIÓN
En una fuente cuadrada o rectangular, le ponemos las galletas que quepan (aproximadamente unas 20) y las bañamos con un poco de leche.

Preparamos en una olla el flan, con la leche y el azúcar. Cuando esté en ebullición, lo vertemos sobre las galletas y esperamos aproximadamente media hora para que se enfríe. Lo podemos poner en la nevera.

Cuando haya solidificado, lo tapamos con dos capas más de galletas y las bañamos también con un poco de leche.

En un cazo preparamos la cobertura de chocolate: calentamos la nata, le añadimos el chocolate a trozos i removemos hasta que se deshaga. Apagamos el fuego, le añadimos la mantequilla y seguimos removiendo. Cuando esté fundida y bien mezclada, con una espátula lo cubrimos sobre las capas de galletas bien repartido.

Lo guardamos en la nevera durante la noche. Se sirve frío.

OBSERVACIONS
A la majoria de receptes, en lloc de flam hi posen crema pastelera, sol ser més bo però pot dur més feina. També es pot substituir la llet per algun licor per banyar les galetes, sobre tot si no l'han de prendre nens.

OBSERVACIONES
En la mayoría de las recetas, en lugar de flan le ponen crema pastelera, suele ser más bueno pero lleva más trabajo. También se puede sustituir la leche por algún licor para bañar las galletas, sobre todo si no la van a tomar niños.

IDEAL PER MENJAR...
Com a postre o per berenar. També es pot substituir la llauna gran per tacetes individuals. 

IDEAL PARA COMER...
Como postre o para merendar. También se puede sustituir la fuente grande por tacitas individuales.