viernes, 25 de marzo de 2016

Empanades de carn. Empanadas de carne.


Queda poc per Diumenge de Pasqua. En aquest dia és típic menjar "Panada de Pasco". Aquí hi ha la recepta com es fa a casa:

Queda poco para Domingo de Pascua. En este día es típico comer "Panada de Pasco". Aquí está la receta como se hace en casa:

INGREDIENTS
Per a la pasta:
-1 kg de farina de reposteria
-1 sobre de llevadura
-1 culleradeta de sal
-225 ml d'oli
-300 ml d'aigua

Per al farcit:
-2 pits de pollastre tallats a quadradets
-la mateixa massa de magre de porc tallada també a quadradets
-mitja sobrasada a trosssos petits
-sal, oli i pebra

INGREDIENTES
Para la pasta:
-1 kg de harina de repostería
-1 sobre de levadura
-1 cucharadita de sal
-225 ml de aceite
-300 ml de agua

Para el relleno:
-2 pechugas de pollo cortadas a cuadraditos
-la misma masa de magro de cerdo cortada también a cuadraditos
-media sobrasada a trozos pequeños
-sal, aceite y pimienta 

PREPARACIÓ
Preparem la massa. Es posa en un bol l'oli i l'aigua, afegim la sal. Mesclem el sobre de llevadura amb la farina, i l'anam afegint mentre amassam. Arribarem a posar aproximadament 1 kg, fins que quedi una pasta consistent. Si quedés clara, afegim més farina fins que quedi més espesa.

Mesclam en un altre bol els trossos de carn amb sobrasada i li posem sal i pebra al gust i un poquet d'oli.

Comencem a fer la forma de les empanades. Agafam una porció de pasta, la quantitat dependrà de la mida que vulgueu que tingui. Amb aquesta primera porció farem la part de baix, en forma de cassoleta. La omplim amb el farcit, procurant que hi hagi tant la carn de pollastre com de porc i un o dos trocets de sobrasada. Amb una petita porció de pasta, l'apalanam per fer la tapa. Ho tanquem unint les dues parts amb petits pessics.

A mesura que fem les empanades, les anam col·locant sobre una placa de forn coberta de paper antiadherent.

Les posem al forn preescalfat a 180ºC durant aproximadament 50 minuts, o si veim que la pasta està cuita. 

PREPARACIÓN
Preparamos la masa. Se pone en un bol el aceite y el agua, añadimos la sal. Mezclamos el sobre de levadura con la harina, y vamos añadiendo mientras amasamos. Llegaremos a poner aproximadamente 1 kg de harina, hasta que quede una pasta consistente. Si quedase clara, añadimos más harina hasta que quede más espesa.

Mezclamos en otro bol los trozos de carne con sobrasada y aceite y le ponemos sal y pimienta al gusto y un poquito de aceite.

Empezamos a hacer la forma de las empanadas. Cogemos una porción de pasta, la cantidad dependerá del tamaño que queremos que tenga. Con esta primera porción haremos la parte de abajo, en forma de cazuelita. La cubrimos con el relleno, procurando que haya tanto la carne de pollo como de cerdo y uno o dos trocitos de sobrasada. Con una pequeña porción de pasta, la aplanamos para hacer la tapa. Lo cerramos uniendo las dos partes con pequeños pellizcos.

A medida que hacemos las empanadas, las vamos colocando sobre una placa de horno cubierta de papel antiadherente.

Las metemos en el horno precalentado a 180ºC durante aproximadamente 50 minutos, o si vemos que la pasta está cocida.       

OBSERVACIONS
Molta gent posa greix a la pasta perquè així no s'endureix tan ràpid. 

OBSERVACIONES
Mucha gente pone grasa a la pasta porque así no se endurece tan rápido.

IDEAL PER MENJAR...
Són típiques del Diumenge de Pasqua. Les pròpies d'aquest dia tenen una mida més gran. Però es poden menjar qualsevol dia de l'any i són ideals per sopar.  

IDEAL PARA COMER...
Son típicas del Domingo de Pascua. Las propias de este día tienen un tamaño más grande. Pero se pueden comer cualquier día del año y son ideales para cenar.    

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