domingo, 13 de marzo de 2016
Lasanya de verdures. Lasaña de verduras.
Aquest plat és molt sa perqué és una recepta vegetariana, però vos asseguro que si la menjau omple bastant.
Este plato es muy sano porque es una receta vegetariana, pero os aseguro que si la comeis llena bastante.
INGREDIENTS
-1 albergínia
-1 carbassó
-1 tronc de bròquil
-12 xampinyons laminats
-2 pastanagues
-75 g d'espinacs
-salsa beixamel
-tomàquet frit
-12 làmines de lasanya
-formatge ratllat
INGREDIENTES
-1 berenjena
-1 calabacín
-1 tronco de brócoli
-12 champiñones laminados
-2 zanahorias
-75 g de espinacas
-salsa bechamel
-tomate frito
-12 láminas de lasaña
-queso rallado
PREPARACIÓ
Posem a bullir les plaques de lasanya o les submergim en aigua calenta en cas de que ja estiguessin cuites, segons les que tinguem i el que indiqui les instruccions de les làmines.
Si els espinacs són congelades, les descongelam en una olla o al microones. Saltejam els xampinyons i incorporem els espinacs a la paella. Els escalfem durant uns minuts.
Tallem el bròquil a trossos, treient-li la part del tronc. Pelem les pastanagues i les tallem en rodanxes. Ho posem tot a coure al vapor durant 30-35 minuts, o menys si vos agraden més les verdures "al dente".
Tallem l'albergínia a quadradets i la posam a escalfar al microones durant 5 minuts. Mentrestant, també tallem el carbassó a quadradets i el posam a fregir en una paella. Quan comenci a estar tou, hi afegim l'albergínia, i ho fregim durant uns minuts més.
Agafem una font per al forn, prou profunda. Hi posam unes cullerades de tomàquet frit, a sobre tres làmines de lasanya i omplim la primera capa amb un poc de beixamel, els xampinyons i els espinacs.
Ho cobrim amb tres làmines de lasanya i per al segon pis hi posam el bròquil i les pastanagues, amb un poc de beixamel.
Per sobre, hi posam tres làmines més, i a continuació l'albergínia i el carbassó.
Ho cobrim amb tres làmines més de lasanya, ho cobrim amb més beixamel i un poc de tomàquet frit. Per damunt de tot hi posam formatge ratllat i ho posam al forn, a 180ºC amb calor dalt i baix, tant per gratinar com per acabar de coure, durant 30 minuts o quan vegem que el formatge estigui fos o daurat.
PREPARACIÓN
Ponemos a hervir las placas de lasaña o las sumergimos en agua caliente en caso de que ya estuviesen cocidas, según las que tengamos y lo que indiquen las instrucciones de las láminas.
Si las espinacas son congeladas, las descongelamos en una olla o en el microondas. Salteamos los champiñones e incorporamos las espinacas a la sartén. Los calentamos durante unos minutos.
Cortamos el brócoli a trozos, quitándole la parte del tronco. Pelamos las zanahorias y las cortamos a rodajas. Lo ponemos todo a cocer al vapor durante 30-35 minutos, o menos si os gustan más las verduras "al dente".
Cortamos la berenjena a cuadraditos y la ponemos a calentar en el microondas durante 5 minutos. Mientras, también cortamos el calabacín a cuadraditos y lo ponemos a freír en una sartén. Cuando empiece a estar blando, le añadimos la berenjena, y lo freímos durante unos minutos más.
Tomamos una fuente para el horno, lo suficientemente profunda. Le ponemos unas cucharadas de tomate frito, por encima tres láminas de lasaña y llenamos la primera capa con un poco de bechamel, los champiñones y las espinacas.
Lo cubrimos con tres láminas de lasaña y para el segundo piso ponemos el brócoli y las zanahorias con un poco de bechamel.
Por encima ponemos tres láminas más y a continuación la berenjena y el calabacín.
Lo cubrimos con tres láminas de lasaña, lo cubrimos con más bechamel y un poco de tomate frito. Por encima de todo ponemos el queso rallado y lo metemos en el horno, a 180ºC con calor arriba y abajo, tanto para gratinar como para terminar de cocer, durante 30 minutos o cuando veamos que el queso esté fundido o dorado.
OBSERVACIONS
Les verdures que conté aquesta lasanya poden variar. Si en lloc de carbassó teniu una ceba, per exemple. la podeu substituir.
OBSERVACIONES
Las verduras que contiene esta lasaña pueden variar. Si en lugar de calabacín teneis una cebolla, por ejemplo, la podeis sustituir.
IDEAL PER MENJAR...
Pot ser perfectament un plat únic, ja que conté prou quantitat de plaques i verdures.
IDEAL PARA COMER...
Puede ser perfectamente un plato único, ya que contiene suficiente cantidad de placas y verduras.
Recepta original: Directo al Paladar