martes, 22 de marzo de 2016
Flaó. Flaón.
Ara que ve Setmana Santa, és típic menjar aquest postre. Aquí està la recepta de la meua mare:
Ahora que llega Semana Santa, es típico comer este postre. Aquí está la receta de mi madre:
INGREDIENTS
Per la massa:
-suc d'una taronja
-50 g de sucre
-400 g de farina de reposteria
-1 ou
-una copeta d'anís
-una culleradeta de matafaluga
-1 sobre de llevadura
-mig got d'oli d'oliva
Per a la part de dalt:
-4 ous
-400 g de sucre
-600 g de formatge fresc (meitat amb sal i l'altra meitat sense sal)
-un manat d'herbasana
INGREDIENTES
Para la masa:
-el zumo de una naranja
-50 g de azúcar
-400 g de harina de repostería
-1 huevo
-una copita de anís
-una cucharadita de matalauva
-1 sobre de levadura
-medio vaso de aceite de oliva
Para la parte de arriba:
-4 huevos
-400 g de azúcar
-600 g de queso fresco (mitad con sal y la otra mitad sin sal)
-un manojo de hierbabuena
PREPARACIÓ
Començam preparant la pasta de baix. Mesclam l'ou, l'oli, el suc de taronja, l'anís, la matafaluga i el sucre, i poc a poc anam afegint la farina amb la llevadura, mentre amassam. La quantitat indicada de farina és orientativa, dependrà de la consistència que ens quedi de la pasta. Si la veim massa líquida, n'afegim més.
Untam un motlle desmoldable amb un poc d'oli, i anam cobrint tant la part de baix com els laterals amb la massa. L'anam extenent de manera que quedi una capa fina i ben repartida.
Fem la part de dalt, Batem els ous, ho mesclem amb el formatge ben esfrimolat i el sucre. Li afegim l'herbassana picada i remenam amb una cullera. No ho fem amb túrmix per que la massa no quedi de color verd.
Ho aboquem al motlle sobre la pasta i ho podem decorar amb algunes fulles d'herbassana cenceres.
Ho ficam dins el forn preescalfat a 180ºC durant mitja hora o fins que estigui daurat.
PREPARACIÓN
Empezamos preparando la pasta de abajo. Mezlcamos el huevo, el aceite, el zumo de naranja, el anís, la matalauva y el azúcar, y poco a poco vamos añadiendo la harina con la levadura, mientras amasamos. La cantidad indicada de harina es orientativa, dependerá de la consistencia que nos quede de la pasta. Si la vemos demasiado líquida, añadimos más.
Untamos un molde desmoldable con un poco de aceite, y vamos cubriendo tanto la parte de abajo como los laterales con la masa. La vamos extendiendo de manera que quede una capa fina y bien repartida.
Hacemos la parte de arriba. Batimos los huevos, lo mezclamos todo con el queso bien desmenuzado y el azúcar. Le añadimos la hierbabuena picada y lo removemos con una cuchara. No lo hacemos con túrmix para que la masa no quede de color verde.
Lo vertemos en el molde precalentado a 180ºC durante media hora o hasta que esté dorado.
OBSERVACIONS
No s'ha de confondre l'herbasana amb la menta. La gent que és de fora troben que aquesta herba li dóna gust extrany al flaó, però això és el que el caracteritza.
OBSERVACIONES
No se debe confundir la hierbabuena con la menta. La gente que es de fuera encuentran que esta hierba le da un gusto extraño al flaón, pero esto es lo que le caracteriza.
IDEAL PER MENJAR...
És un postre típic de Setmana Santa. No fa falta guardar-lo dins la nevera. Si en dos o tres dies no està previst que s'acabi, es poden congelar algunes porcions per un altre dia.
IDEAL PARA COMER...
Es un postre típico de Semana Santa. No hace falta guardarlo en la nevera. Si en dos o tres días no está previsto que se termine, se pueden congelar algunas porciones para otro día.