jueves, 25 de agosto de 2016

Pastís imperial rus. Pastel imperial ruso.


Si vos agraden les ametlles, aquesta tarta vos pot agradar, encara que porti molta feina:

Si os gustan las almendras, esta tarta os puede gustar, aunque lleve mucho trabajo:

INGREDIENTS
Per a la pasta d'ametlles:
-150 g d'ametlles mòltes
-150 de sucre glas
-4 blancs d'ou
-1 culleradeta de vinagre de vi blanc
-ametlles a làmines

Per a la crema de praliné:
-150 g de sucre
-125 g de mantequilla a temperatura ambient
-20 g d'ametlles crues pelades
-4 rovells d'ou
-150 ml de llet
-1 culleradeta de farina de dacsa o maicena

INGREDIENTES
Para la pasta de almendras:
-150 g de almendras molidas
-150 g de azúcar glas
-4 claras de huevo
-1 cucharadita de vinagre de vino blanco
-almendras en láminas

Para la crema de praliné:
-120 g de azúcar
-125 g de mantequilla a temperatura ambiente
-20 g de almendras crudas peladas
-4 yemas de huevo
-150 ml de leche
-1 cucharadita de harina de maíz o maizena


PREPARACIÓ
Comencem preparant la pasta d'ametlles. Mesclam les ametlles mòltes amb el sucre glas i la culleradeta de vinagre. Apart, muntam les clares quasi a punt de neu. Ho mesclam amb les ametlles i el sucre. Ho extenem sobre un motlle cobert de paper antiadherent i ho escalfam al forn preescalfat a 160ºC durant 20-25 minuts o fins que veiem que estigui feta. Deixem refredar.

Mentres, preparem el praliné. En una perola hi posam la meitat del sucre amb una cullerada d'aigua. Fem que bulli per obtener el caramel. Abans de solidificar, incorporem les ametlles, les aboquem sobre una làmina de paper d'alumini engreixada, i deixem refredar. Quan estigui sòlid ho trituram finament.

En un bol batem els rovells amb la resta del sucre. Hi afegim la maicena a 50 ml de llet i ho afegim a la mescla dels rovells. Escalfam la resta de la llet, i l'afegim a la mescla anterior. Ho escalfam al bany maria sense deixar de remoure fins que espessi. Deixam refredar. Batem la mantequilla apart amb varetes manuals.

Afegim el praliné a la crema de mantequilla i mesclam fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats. Muntam el pastís sobre la font on ho volem preparar. Partim en dos la massa de merenga, hi posam un rectangle sobre la font, per sobre la crema, damunt l'altre rectangle i per sobre les làmines d'ametlla i el sucre glas. Guardam a la nevera fins el moment de servir.

PREPARACIÓN
Empezamos preparando la pasta de almendras. Mezclamos las almendras molidas con el azúcar glas y las cucharadas de vinagra. Aparte, montamos las claras casi a punto de nieve. Lo mezclamos con las almendras y el azúcar. Lo extendemos sobre un molde cubierto de papel antiadherente y lo calentamos en el horno precalentado a 160ºC durante 20-25 minutos o hasta que veamos que esté hecha. Dejamos enfriar.

Mientras, preparamos el praliné. En un cazo ponemos la mitad del azúcar con una cucharada de agua. Hacemos que hierva para obtener el caramelo. Antes de solidificar, incorporamos las almendras, las vertemos sobre una lámina de papel de aluminio engrasada, y dejamos enfriar. Cuando esté sólido lo trituramos finamente.

En un bol batimos las yemas con el resto del azúcar. Le añadimos la maicena a 50 ml de leche y lo añadimos a la mezcla de las yemas. Calentamos el resto de la leche, y la incorporamos a la mezcla anterior. Lo calentamos al baño maría sin dejar de remover hasta que espese. Dejamos enfriar. Batimos la mantequilla aparte con varillas manuales.

Añadimos el praliné a la crema de mantequilla y mezclamos hasta que todos los ingredientes estén bien incorporados. Montamos el pastel sobre la fuente donde lo queremos preparar. Partimos en dos la masa de merengue, ponemos un rectángulo sobre la fuente, por encima la crema, arriba otro rectángulo y por encima las láminas de almendra y el azúcar glas. Guardamos en la nevera hasta el momento de servir.

IDEAL PER MENJAR...
És un postre que segur que agradarà. Es pot acompanyar de gelat.

IDEAL PARA COMER...
Es un postre que seguro que gustará. Se puede acompañar de helado.

Recepta trobada a: Directo al Paladar