miércoles, 10 de agosto de 2016

Rap al safrà. Rape al azafrán.


Vaig trobar aquesta recepta en un retall d'un diari, i la vaig fer. Aquí està la recepta:

Encontré esta receta en un recorte de periódico, y la hice. Aquí está la receta:

INGREDIENTS
-700 g de cua de rap
-400 g de xampinyons
-1 sobre de safrà mòlt
-oli d'oliva
-250 ml de nata líquida
-150 ml de brou de peix
-2 cullerades de mantequilla
-maicena
-sal i pebra
-anet
-2 grans d'all

INGREDIENTES
-700 g de cola de rape
-400 g de champiñones
-1 sobre de azafrán molido
-aceite de oliva
-250 ml de nata líquida
-150 ml de caldo de pescado
-2 cucharadas de mantequilla
-maicena
-sal y pimienta
-eneldo
-2 dientes de ajo

PREPARACIÓ
Si els xampinyons no són de llauna, els netejam i els tallam a làmines. Picam els alls.

En una perola fonem la mantequilla amb un poc d'oli. Hi afegim el safrà. Remenam procurant que no s'aferri i hi anam incorporant el brou i la nata. Quan comenci a bullir ho tenim entre 5-7 minuts. Hi posam sal i pebra, una culleradeta de maicena dissolta en un got d'aigua per espessir-la i seguim mesclant. Reservam un momento.

Netejam la cua de rap, la tallam a quatre porcions, hi posam sal i pebra i dauram els trossos pels dos costats en una paella amb un poc d'oli. Ho posam en una llauna per al forn.

A la mateixa paella, hi posam els alls picats i sofregim un poc els xampinyons. Si no són de llauna i estaven crus necessitaran més temps. Una vegada estiguin tendres, ho aboquem sobre el rap a la llauna. Per damunt hi posam la salsa i ho escalfam al forn a 180ºC durant 10-15 minuts.

PREPARACIÓN
Si los champiñones no son de lata, los limpiamos y los cortamos a láminas. Picamos los ajos.

En un cazo fundimos la mantequilla con un poco de aceite. Le añadimos el azafrán. Removemos procurando que no se pegue y vamos incorporando el caldo y la nata. Cuando empiece a hervir lo tenemos entre 5-7 minutos. Le ponemos sal y pimienta, una cucharadita de maicena disuelta en un vaso de agua para espesarla y seguimos mezclando. Reservamos un momento.

Limpiamos la cola de rape, la cortamos a cuatro porciones, le ponemos sal y pimienta y doramos los trozos por ambos lados en una sartén con un poco de aceite. Lo ponemos en una fuente para el horno.

En la misma sartén, le ponemos los ajos picados y sofreímos un poco los champiñones. Si no son de lata y estaban crudos necesitarán más tiempo. Una vez estén tiernos, lo vertemos sobre el rape en la fuente. Por encima ponemos la salsa y lo calentamos en el horno a 180ºC durante 10-15 minutos.

OBSERVACIONS
Es pot substituir per un altre peix. Si voleu la salsa més espessa, podeu afegir-li més maicena o tenir-ho bullint més estona.

OBSERVACIONES
Se puede sustituir por otro pescado. Si quereis la salsa más espesa, podeis añadirle más maicena o tenerlo hirviendo más tiempo.

IDEAL PER MENJAR...
Com a plat principal en un dinar, segur que tindrà èxit.

IDEAL PARA COMER...
Como plato principal en una comida, seguro que tendrá éxito.