viernes, 19 de agosto de 2016

Tarta de xocolata i maduixes. Tarta de chocolate y fresas.


Segur que coneixeu moltes receptes de tartes de xocolata. Aquesta és una altra que si la provau de fer segur que vos agradarà.

Seguro que conocéis muchas recetas de tarta de chocolate. Esta es otra que si la probáis de hacer seguro que os gustará.

INGREDIENTS
Per a la massa:
-200 g de farina
-1 rovell d'ou
-un pessic de sal
-80 g de mantequilla fosa
-2 cullerades de sucre
-30 g d'ametlla mòlta
-15 ml d'aigua freda

Per al farcit:
-220 g de xocolata (pot ser bareja de negre, blanc i amb llet)
-50 g de mantequilla
-200 ml de nata per muntar
-2 cullerades de mermelada de maduixa
-maduixes
-neula amb dibuixos per decorar

INGREDIENTES
Para la masa:
-200 g de harina
-1 yema de huevo
-una pizca de sal
-80 g de mantequilla fundida
-2 cucharadas de azúcar
-30 g de almendra molida
-15 ml de agua fría

Para el relleno:
-220 g de chocolate (puede ser mezcla de negro, blanco y con leche)
-50 g de mantequilla
-200 ml de nata para montar
-2 cucharadas de mermelada de fresa
-fresas
-oblea con dibujos para decorar

PREPARACIÓ
Comemcem preparant la massa de baix. En un bol hi posam la farina, la sal i el rovell d'ou. Hi afegim l'ametlla mòlta, la mantequilla fosa, el sucre i, per últim, l'aigua. Amassam bé fins que la pasta no se'ns aferri a les mans. Feim una bola, l'envoltam de paper film i la tenim a la nevera com a mínim una hora.

Passat aquest temps, posam la massa sobre paper de forn i l'extenem de manera que quedi el més fina posible. L'extenem sobre el mateix paper en un motlle desmoldable d'aproximadament 20 cm de diàmetre. Han de quedar els costats també coberts. Si sobra massa, ho retallam. Per sobre, cobrim amb un altre full de paper de forn i per sobre hi posam llegums secs per fer pes. Ho posam al forn preescalfat a 180ºC durant 15 minuts i després 5 minuts més sense els llegums per damunt. Apaguem el forn quan veiem que la massa estigui cuita.

Mentre la base es refreda, preparem el farcit. En una perola hi posam la mantequilla, la nata i la xocolata a trossos no gaire grans. Remenam a foc suau amb una espàtul·la fins que estigui tot líquid.

Sobre la base de la tarta hi posam la mermelada i per damunt la cobertura de xocolata. Deixem refredar a la nevera una estona i quan la xocolata hagi solidificat prou, decoram amb el dibuix d'oblea i les maduixes. Servim fred.

PREPARACIÓN
Comenzamos preparando la masa de abajo. En un bol ponemos la harina, la sal y la yema de huevo. Le añadimos la almendra molida, la mantequilla fundida, el azúcar y, por último, el agua. Amasamos bien hasta que la pasta no se nos pegue a las manos. Hacemos una bola, la envolvemos de papel film y la tenemos en la nevera como mínimo una hora.

Pasado este tiempo, ponemos la masa sobre papel de horno y la extendemos de manera que quede lo más fina posible. La extendemos sobre el mismo papel en un molde desmoldable de aproximadamente 20 cm de diámetro. Los bordes también deben quedar cubiertos. Si sobra masa, la recortamos. Por encima, cubrimos con otra hoja de papel de horno y por encima le ponemos legumbres secas para hacer peso. Lo ponemos en el horno precalentado a 180ºC durante 15 minutos y después 5 minutos más sin legumbres por encima. Apagamos el horno cuando veamos que la masa esté cocida.

Mientras la base se enfría, preparamos el relleno. En un cazo ponemos la mantequilla, la nata y el chocolate a trozos no demasiado grandes. Removemos a fuego suave con una espátula hasta que esté todo líquido.

Sobre la base de la tarta ponemos la mermelada y por encima la cobertura de chocolate. Dejamos enfriar en la nevera un rato y cuando el chocolate haya solidificado lo suficiente, decoramos con el dibujo de oblea y las fresas. Servimos frío.

OBSERVACIONS
Les neules amb dibuixos es poden trobar a botigues com, per exemple, pastisseries. Si no se'n volen posar, es pot decorar només amb maduixes.

OBSERVACIONES
Las obleas con dibujos se pueden encontrar en tiendas como, por ejemplo, pastelerías. Si no se quieren poner, se puede decorar solo con fresas.

IDEAL PER MENJAR...
Com a postre per una festa infantil.

IDEAL PARA COMER...
Como postre para una fiesta infantil.

Recepta trobada a: Mrmlada